Πικάντικα μαροκινά ρεβύθια: Μια εναλλακτική συνταγή!

By

Αγαπώ τα ρεβύθια όσο περίπου αγαπώ και τη φασολάδα (αρκετά δηλαδή). Γι’αυτό το λόγο ψάχνω και δοκιμάζω διαφορετικές και ιδιαίτερες συνταγές με αυτό το τόσο θρεπτικό όσπριο. Δες πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα μαροκινά, πικάντικα ρεβύθια. 

Θα χρειαστείς: 

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κανέλα
1 μεγάλη κονσέρβα ντοματοπελτέ
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. ζάχαρη
4 φλ. τσ. μαγειρεμένα ρεβύθια
1/2 – 3/4 φλ. νερό
1/3 φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο

Ξεκίνα ζεσταίνοντας σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγείρεψε για 7-8 λεπτά.

Ρίξε το καγιέν και όλα τα μπαχαρικά στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Πρόσθεσε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτα και τη ζάχαρη και μαγείρεψε για 20 λεπτά.

Ρίξε τα μαγειρεμένα ρεβύθια μέσα και έξτρα νερό (όσο θεωρείς ότι θέλεις) και ανακάτεψε. Κλείσε με το καπάκι και μαγείρεψε για 20 λεπτά σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Όταν το φαγητό σου είναι έτοιμο σέρβιρε με λίγο κόλιαντρο. Μπορείς να το απολαύσεις και με λίγο ρύζι.

You may also like

Hot News