Μπορεί να μην τρώνε τα παιδιά σου ρεβύθια ή μπορεί να μην τα τρως εσύ αλλά αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τα αγαπήσεις. Δες πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα και πικάντικα ρεβύθια με γλυκοπατάτα, σπανάκι και κουνουπίδι που έχεις φάει ποτέ.
Θα χρειαστείς:
για το κάρι:
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 και 1/2 φλ. ρεβύθια
- 2 φλ. ντοματίνια
- 2 φλ. μικρά μπουκέτα κουνουπιδιού
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.σ. κάρι σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
για το ρύζι:
- 1 και 1/2 καστανό ρύζι μπασμάτι
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1/2 φλ. νερό
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για να φτιάξεις το κάρι ξεκινάς ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι. Σώταρε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για 7 λεπτά.
Ρίξε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μαζί με παραπάνω μείγμα εκτός από το σπανάκι.
Βράσε μέχρι να είναι έτοιμα τα ρεβύθια.
Πριν σερβίρεις ρίξε μέσα και το σπανάκι και ζέστανέ το φαγητό σου για 5 ακόμα λεπτά.
Για να φτιάξεις το ρύζι ρίξε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το νερό και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι. Άφησέ το να βράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία. Σέρβιρε μαζί με το κάρι.