To πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι

By

Αυτή τη νόστιμη συνταγή για τσουρέκι να είσαι σίγουρη πως την έψαχνες καιρό!

Αν κάτι αγαπάω το Πάσχα είναι το άρωμα σε όλο το σπίτι από τα μοσχομυριστά τσουρέκια! Δεν παίρνω και έπαινο στα γλυκά ειδικά τα παραδοσιακά, αλλά έχω πείσμα! Και πέρυσι τα κατάφερα  “κλέβοντας” τη μυστική συνταγή της μαμάς – την οποία δεν την αλλάζω με καμία άλλη!!!

Δες πώς θα φτιάξεις και εσύ το αφράτο αυτό το τσουρέκι! 

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά φρέσκια
200 γρ. γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ κάρδαμο/κακουλέ σε σκόνη
1 κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπωλ βάλε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα αρωματικά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ¾ του γάλατος.

Στη συνέχεια, ανακάτεψε τα όλα μαζί για 5’-8’ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Όταν το μείγμα σου «δέσει» πρόσθεσε σε αυτό το βούτυρο και χτύπησε πάλι όλα τα υλικά για 3’ ακόμα. Ανάλογα τη ζύμη και την ποσότητα αλευριού, ρίχνουμε το γάλα που έχει περισσέψει.

Έπειτα, παίρνουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε σε μια λεκάνη, ελαφριά αλευρωμένη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει, δηλαδή περίπου μια ώρα.

Όταν είναι έτοιμη, την πιέζεις  ελαφριά με τα δάχτυλα μέχρι να ξεφουσκώσει και την πλάθεις στο σχήμα που θέλεις!

Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πινέλο το περνάμε με λίγο λάδι ή νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15’.

Τέλος, ψήνουμε στον αέρα στους 160oC για 30-35’ μέχρι να χρυσίσει.

Προσοχή: Μην το αφήσεις να παραψηθεί!

Το τσουρέκι είναι έτοιμο για το πασχαλινό τραπέζι μας.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News