H πιο εύκολη τυλιχτή Ομελέτα με βρώμη και τορτίγια

By

Η συγκεκριμένη ομελέτα, που σχεδόν ψήνεται στον ατμό ,αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα ειδικά τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεσή της και πάνω από όλα σούπερ υγιεινή που μπορείς να την φτιάξεις χωρίς να φοβάσαι αν θα χαλάσεις τη διατροφή σου. Προσωπικά την ομελέτα αυτήν δεν την βαριέμαι με τίποτα γιατί έχω απίστευτες επιλογές και περιθώρια να κάνω άπειρους συνδυασμούς.

Tip: Αν είσαι σε αυστηρή διατροφή μπορείς να την κάνεις με ασπράδι αυγού και με αραβική πίτα ολικής αλέσεως. Την διαδικασία την ξέρεις αλλά ίσως να αλλάξεις γνώμη αν δεις τα θετικά του κρόκου εδώ!

Θα χρειαστείς

  • 1 αυγό ή 2 – αν θέλεις να κάνεις  διπλή μερίδα –
  • φυσικό αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης

Προαιρετικά 

  • 1 φέτα γαλοπούλα
  • 1 φέτα τυρί του τοστ
  • Κουκουνάρι
  • Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μανιτάρια
  • Φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό

Ξεκινάμε!

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, αλείφεις με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και το βάζεις στο μάτι αλλά χωρίς να ανοίξεις το διακόπτη.

Χτυπάς το αυγό και προσθέτεις λίγο φυσικό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Προσοχή! Το μάτι παραμένει κλειστό.

Step 1 Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και προσθέτεις αν θέλεις λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγα φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό, μια φέτα τυρί του τοστ και προαιρετικά μια φέτα γαλοπούλα και μια κουταλιά κουκουνάρι από πάνω . Το μάτι εξακολουθεί να παραμένει κλειστό.

Step 2 Όταν έχεις καταλήξει με τα υλικά που θέλεις να προσθέσεις, ανοίγεις το μάτι και στην πρώτη φουσκάλα που θα δεις, σκεπάζεις το μίγμα με με μια τορτίγια ή μια αραβική πίτα στο μέγεθος της επιφάνειας του τηγανιού.

Step 3 Αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί μόνη της για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την αφήνεις να ξεκουραστεί σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας για 2 λεπτά.

Step 4 Αφού αφαιρέσεις το καπάκι, μπορείς να καλύψεις την πίτα με ένα στρογγυλό πιάτο και να αναποδογυρίσεις το τηγάνι με το πιάτο.

Step 5 Φτιάχνεις ένα σφιχτό ρολό. Εγώ σε αυτό το σημείο προσθέτω την αγαπημένη μου αβοκαντέζα – Δες εδώ πώς να τη φτιάξεις – από δίπλα!

recipe_main_87140225_04043_picnic_avogadeza

Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις προσεκτικά σε μικρά ρολάκια και προσθέτεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβεις σε μικρά ρολάκια και γαρνίρεις με φρέσκα ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ό,τι άλλα λαχανικά διαθέτεις!

 

omeleta-me-tortigia-vasiki-ikona-810x608

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News