Και σε ποιον δεν αρέσουν τα γεμιστά. Προσωπικά τα λατρεύω και μιας και τώρα σιγά-σιγά έρχεται η εποχή τους ανυπομονώ να τα βάλω στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα διατροφής. Δες την υπέροχη συνταγή για γεμιστές πιπεριές και δεν θα θες να ξαναφτιάξεις άλλη…
Θα χρειαστείς:
1½ φλ. σως μαρινάρα
6 πιπεριές σε ό,τι χρώμα θέλεις
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
3/4 φλ. μαγειρεμένο ρύζι
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε τη μαρινάρα σε ένα ταψάκι.
Κόψε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς και αφαίρεσε από μέσα το εσωτερικό τους.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ρύζι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Γέμισε με το μείγμα κάθε πιπεριά και μετέφερέ την στο ταψάκι με την μαρινάρα.
Ψήσε για 25-30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως με μια κουταλιά από την μαρινάρα.