Η πιο νόστιμη νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα που έχεις φάει!

By

Μιας και διανύουμε ακόμα περίοδο νηστείας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες φτιάχνοντας μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα. Ακουλούθησε κατά γράμμα τη συνταγή που σου δίνω και δεν θα θέλεις να τρως τίποτα άλλο.

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο μακαρόνια
700-800 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή και φρέσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή πάπρικα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκανέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Ξεκίνα καθαρίζοντας τις γαρίδες. Σε ένα κατσαρολάκι που έχεις ρίξει 1 ποτήρι κρασί, βάλε τα κεφάλια των γαρίδων να βράσουν για 2-3 λεπτά για να πάρεις στραγγισμένο το ζωμό τους.

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίξε το λάδι να ζεσταθεί και πρόσθεσε το σκόρδο και τις γαρίδες να σοταριστούν.

Σβήσε με το κρασί ή το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ πρόσθεσε τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πιπεριά, μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφάλια των γαρίδων. Σκέπασε και σιγόβρασε για λίγο.

Στο μεταξύ μπορείς να βράσεις και τα μακαρόνια για να είναι έτοιμα.

Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγο μαϊντανό.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News