Τα χειροποίητα πιτάκια ολικής άλεσης είναι απίστευτα εύκολα να τα φτιάξεις και μπορούν να αντικαταστήσουν το απαγορευμένο ψωμί που τόσο πολύ θέλεις να φας αλλά δεν σου επιτρέπεται.
Δες τη συνταγή
Υλικά
(Για περίπου 10 τεμάχια)
200γρ αλεύρι ολικής
80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ ελαιόλαδο
3 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. αλάτι
150 γρ νερό (περίπου)
Διαδικασία
Βάζουμε το νερό, το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που είναι στερεό και όχι πολύ κολλώδες. Αν είναι πολύ υγρό προσθέτουμε αλεύρι, αν είναι πολύ στεγνό, λίγο νερό.
Θερμαίνουμε ένα τηγάνι σε ζεστή φωτιά. Απλώνουμε τις πίτες με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα, πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό και τηγανίζουμε. Δε χρειάζεται να βάλουμε λάδι. Όταν το μείγμα πάρει χρώμα το γυρίζουμε. Κάθε πίτα θα χρειαστεί 2-3 λεπτά.