Πώς να κάνεις το γκρέιπφρουτ… το πιο νόστιμο γλυκό!

By

Όσα και να πω για το γκρέιπφρουτ είναι λίγα. Είναι γεμάτο βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πρόληψη του κρυολογήματος, προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά, καίει τα λίπη, καθαρίζει το συκώτι, προστατεύει από καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα, προστατεύει από την ουλίτιδα και πολλά, πολλά άλλα.

Αν με αφήσεις να μιλάω γι’αυτό μπορώ να το κάνω επί δύο ώρες ασταμάτητα. Παρόλα αυτά το μοναδικό του μειονέκτημα είναι πως δεν είναι καθόλου νόστιμο. Αντιθέτως, είναι απίστευτα ξινό. Δες πώς μπορείς με 2-3 μαγικές κινήσεις να το μετατρέψεις σε γλυκό και να επωφεληθείς όλων των καλών του ιδιοτήτων.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ένα κομμάτι λαδόκολας, λίγο αλουμινόχαρτο, γκρέιπφρουτ, ένα μαχαίρι, καστανή ζάχαρη και έναν φούρνο.

Προθέρμανε το φούρνο σου, κάλυψε τη λαδόκολα με αλουμινόχαρτο, κόψε κάθε γκρέιπφρουτ στη μέση και βάλε όλα τα μισά με το δέρμα τους προς τα κάτω.

Πασπάλισε με καστανή ζάχαρη από τη μεριά της “ψίχας” του φρούτου (1 κ.γ. σε κάθε μισό) και αφού το τοποθετήσεις και πάλι με την “ψίχα” προς τα κάτω πάνω στο αλουμινόχαρτο, βάλ’το στο φούρνο για 5 λεπτά.

Η θερμοκρασία του φούρνου θα “χαλαρώσει” τους χυμούς του φρούτου και θα καραμελώσει την καστανή ζάχαρη μετατρέποντάς το στο πιο τέλειο γλυκό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News