Ένας συνδυασμός των δυο τύπων γλυκύτητας: της αψάδας του ροδιού με τη σχεδόν γλυκόπικρη γεύση – και της εύγεστης γλυκάδας της ντομάτας.
Υλικά για 4 μερίδες:
• 200 γρ. κόκκινα ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
• 200 γρ. κίτρινα ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
• 200 γρ. ριγέ ντομάτες tiger, κομμένες σε κύβους
• 500 γρ. μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
• 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους (120 γρ.)
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (120 γρ.)
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• ½ κουτ. τριμμένο μπαχάρι
• 2 κουτ. του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
• 1 ½ κουτ. της σούπας μελάσα ροδιού
• 60 ml ελαιόλαδο
• Σπόροι από 1 μεγάλο ρόδι (170 γρ.)
• 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
• Αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το σκόρδο, το μπαχάρι, το ξύδι, τη μελάσα του ροδιού, το ελαιόλαδο και το 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το στις ντομάτες και ανακάτεψε ελαφρά. Βάλε τις ντομάτες και τους χυμούς τους σε ένα μεγάλο πιάτο. Πασπάλισε με σπόρους ροδιού και ρίγανη. Ολοκλήρωσε με λίγο ελαιόλαδο και είσαι έτοιμη να σερβίρεις!