Μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο πιάτο που θα σε εντυπωσιάσει. Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι άκρως δροσιστικό και θρεπτικό ταυτόχρονα.
Δες τι θα χρειαστείς για μια σαλάτα τεσσάρων ατόμων
5 πορτοκάλια µεσαίου µεγέθους (1 κιλό συνολικά, 500 γρ. αφού ξεφλουδιστούν και κοπούν σε φέτες)
3 µεγάλους χουρµάδες Medjool, χωρίς κουκούτσι, κοµµένους στα τέσσερα κατά µήκος (60 γρ.)
120 γρ. ραπανάκια, κοµµένα σε φέτες πάχους 1-2 mm
1/3 µικρό κόκκινο κρεµµύδι, κοµµένο σε πολύ λεπτά δαχτυλίδια (30 γρ.)
60 γρ. ρόκα 30 γρ. µαρούλι λόλα, κοµµένο σε κοµµάτια 3 εκ.
15 γρ. κορίανδρου, χοντροκοµµένο 15 γρ. µαϊντανό, χοντροκοµµένο
15 γρ. µέντα, χονδροκοµµένη στο χέρι
για το dressing:
2 κ.σ. χυµό λεµονιού
1 σκελίδα σκόρδο, λιωµένη
1 κ.γ. ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς
½ κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. σπόρους µάραθου, ψηµένους και ελαφρά σπασµένους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι - Μαύρο πιπέρι
Ξεκίνα φτιάχνοντας το dressing: Xτύπα το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς, την κανέλλα και τους σπόρους μάραθου.
Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι και μια γενναία δόση από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτύπησέ τα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάλε το μείγμα στην άκρη.
Κόψε τα πορτοκάλια κατά πλάτος σε χοντρές φέτες 0,5 εκ., έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και τη φλούδα τους.
Βάλε τα πορτοκάλια μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ σαλάτας. Ανακάτεψε τη vinaigrette και ρίξ’την τη πάνω από τη σαλάτα.
Ανακάτεψε πολύ καλά και σέρβιρε.