Μια σούπα που όσο και αν διστάζεις πρέπει να τη δοκιμάσεις!
Εκτός από τη γεύση και τη νοστιμιά που προσδίδει στα φαγητά, το σέλερι έχει σημαντική διατροφική αξία, περιέχοντας ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, όπως αμινοξέα, βόριο, ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες, που έχουν τεράστια οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Από την άλλη πλευρά, το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και πηκτίνη τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της καταστροφικής δράσης των ελεύθερων ριζών ενώ παράλληλα προωθούν τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος.
Πάμε κουζίνα!
Υλικά για 6 μερίδες
1 μεγάλο σέλερι χοντροκομμένο (με λίγα φύλλα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
3 κούπες ζωμός λαχανικών
2 μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα μικρά τεμμάχια
10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι με το ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, την κανέλα και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα προσθέτουμε μαζί με το βασιλικό και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το γά λα αμυγδάλου πολτοποιώντας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα δυόσμου
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 79 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.