Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά από τη στιγμή που θα το φτιάξεις μπορείς να το διατηρείς στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες. Αν, μάλιστα, φτιάξεις και μια αρκετά μεγάλη ποσότητα θα έχεις έτοιμο το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για αρκετές μέρες.
Για να φτιάξεις 6 μερίδες θα χρειαστείς:
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ψιλοκομμένο κολοκύθι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλ. φακές βρασμένες
6 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 5 λεπτά.
Ρίξε μέσα το κολοκύθι και την πιπεριά και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
Όσο τα λαχανικά σου μαγειρεύονται χτύπα τα αυγά και πρόσθεσέ τους αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίξε τα αυγά και τις φακές μέσα στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
Για να φτιάξεις τα μπουρίτος βάλε 1/2 φλ. από το κρύο μείγμα σου σε μια τορτίγια. Πασπάλισε με 1/3 φλ. τριμμένο τυρί και τύλιξε την τορτίγια σου.
Βάλε την τορτίγια σου μέσα σε πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησε τη μεμβράνη μέσα σε σακουλάκι που κλείνει με zip. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποθηκεύσεις τις τορτίγιες σου στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες.