“Τηγανητό” αβοκάντο… όπως λέμε τηγανητές πατάτες!

By

Δύο είναι τα πράγματα που σχεδόν όλοι λατρεύουν: οι τηγανητές πατάτες και το κρεμώδες αβοκάντο. Αν ενώσεις αυτά τα δύο έχεις το πιο νόστιμο “τηγανητό” αβοκάντο και το καλύτερο είναι πως δεν απαιτείται κανενός είδους τηγάνισμα.

Για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς:

3 μέτρια αβοκάντο κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
ασπράδια από 2 αυγά
2 και 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
καυτερή σως για το σερβίρισμα

Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολας πάνω σε ένα ταψί.

Κόψε κάθε μισό αβοκάντο σε 5 χοντρές φέτες (θα έχεις 36 συνολικά).

Ρίξε το λεμόνι σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια αυγών και σε ένα άλλο μπολ βάλε τη φρυγανιά.

Βούτα κάθε φέτα αβοκάντο πρώτα στο λεμόνι, μετά στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά. Βάλ’το στο ταψί και συνέχισε με τα υπόλοιπα.

Ψήσε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 15-20 λεπτά. Πρόσθεσε και άλλο αλάτι αν τα θέλεις πιο αλμυρά και σέρβιρέ τα με την καυτή σως. 

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Να τι πρέπει να κάνεις για να μην ξεθωριάσει γρήγορα το κόκκινο χρώμα από τα μαλλιά σου!

Όταν ήμουν κοκκινομάλλα (πριν από αρκετά χρόνια) είχα μονίμως πρόβλημα με το ξεθώριασμα των μαλλιών μου. Αυτό οφείλεται στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
KeepUp Video Workouts

Γυμνάσου σαν την Gwyneth Paltrow που ξέρει τι πρέπει να κάνει για ένα τέλειο και υγιές σώμα!

Ομολογώ πως παλαιότερα δεν μου άρεσε καθόλου σαν γυναίκα. Όσο μεγαλώνει, όμως, (σήμερα είναι 47 χρονών) γίνεται όλο και...
Διαβάστε Περισσότερα