Δύο είναι τα πράγματα που σχεδόν όλοι λατρεύουν: οι τηγανητές πατάτες και το κρεμώδες αβοκάντο. Αν ενώσεις αυτά τα δύο έχεις το πιο νόστιμο “τηγανητό” αβοκάντο και το καλύτερο είναι πως δεν απαιτείται κανενός είδους τηγάνισμα.
Για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς:
3 μέτρια αβοκάντο κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
ασπράδια από 2 αυγά
2 και 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
καυτερή σως για το σερβίρισμα
Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολας πάνω σε ένα ταψί.
Κόψε κάθε μισό αβοκάντο σε 5 χοντρές φέτες (θα έχεις 36 συνολικά).
Ρίξε το λεμόνι σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια αυγών και σε ένα άλλο μπολ βάλε τη φρυγανιά.
Βούτα κάθε φέτα αβοκάντο πρώτα στο λεμόνι, μετά στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά. Βάλ’το στο ταψί και συνέχισε με τα υπόλοιπα.
Ψήσε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 15-20 λεπτά. Πρόσθεσε και άλλο αλάτι αν τα θέλεις πιο αλμυρά και σέρβιρέ τα με την καυτή σως.