Τιραμισού Θεσσαλονίκης με φρέσκο ανθότυρο!

By

Μια κλασική συνταγή από την Ιταλία προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Τη δοκίμασα στο “Ζύθος” και αποφάσισα να “κλέψω” τη συνταγή και να τη μοιραστώ μαζί σου!

Για το τιραμισού θα χρειαστείς:

1 Lt κρέμα γάλακτος (φυτική)

600 γρ. ανθότυρο

200 γρ. άχνη ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κουτί σαβαγιάρ

2 δόσεις ελληνικό καφέ

50 γρ. ούζο

50 γρ. κακάο (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Χτυπάς την κρέμα μαζί με το ανθότυρο, την άχνη και τις βανίλιες. Μόλις ανακατευτούν σωστά, βουτάς τα μπισκότα στον ελληνικό καφέ που έχεις προσθέσει το ούζο.

TIRAMISOU

Έπειτα βάζεις μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμα ανθότυρο και στο τέλος πασπαλίζεις με κακάο και σερβίρεις!

You may also like

Hot News