To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

By

Μανιτάρια πλευρώτους κοκκινιστά με κανελίτσα, δάφνη και ρίγανη στρωμένα πάνω σε αρωματικό μπασμάτι! Έχεις την αίσθηση ότι τρως κοκκινιστό κρέας! Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις είτε είσαι χορτοφάγος είτε όχι!

112

Υλικά για 3 μερίδες:

500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. πορτσίνι
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

μπασμάτι ή πουρές

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο κρασί. Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί.

Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα πλευρώτους και τα πορτσίνι για 5 λεπτά.

Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα και την κανέλλα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

Σαλάτα με σιτάρι και ρόδι: H πιο καλοκαιρινή σαλάτα στο πιάτο σου!

Η έμπνευση αυτής της συνταγής έρχεται από τα κόλυβα και μια παρόμοια σαλάτα του φοβερού κύριου Ottololenghi που δοκίμασα...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

Μανιτάρια πλευρώτους κοκκινιστά με κανελίτσα, δάφνη και ρίγανη στρωμένα πάνω σε αρωματικό μπασμάτι! Έχεις την αίσθηση ότι τρως κοκκινιστό...
Διαβάστε Περισσότερα