To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

By

Μανιτάρια πλευρώτους κοκκινιστά με κανελίτσα, δάφνη και ρίγανη στρωμένα πάνω σε αρωματικό μπασμάτι! Έχεις την αίσθηση ότι τρως κοκκινιστό κρέας! Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις είτε είσαι χορτοφάγος είτε όχι!

112

Υλικά για 3 μερίδες:

500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. πορτσίνι
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

μπασμάτι ή πουρές

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο κρασί. Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί.

Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα πλευρώτους και τα πορτσίνι για 5 λεπτά.

Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα και την κανέλλα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News