Το πιο τραγανό καλοκαιρινό σνακ θέλει… αγκινάρες!

By

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις με τις πεντανόστιμες αλλά αρκετά παρεξηγημένες αγκινάρες (θα σου μιλήσω άλλη στιγμή για την εκπληκτική τους θρεπτική αξία). Αυτή τη φορά θα σου δείξω πώς να φτιάξεις το τέλειο σνακ και να κάνεις φίλους και παιδιά να πουν “θέλω κι άλλο”.

Για να φτιάξεις το σνακ αγκινάρας θα χρειαστείς:

2 κ.σ. χυμό λεμονιού
12 αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. μαγιονέζα

agkinares695

Ξεκίνα ρίχοντας αλάτι και 1 κ.σ. λεμόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Άφησε το νερό να βράσει.

Αφού καθαρίσεις τις αγκινάρες σου κόψ’τις σε τέταρτα.

Ρίξε στο βραστό νερό τις αγκινάρες και άφησέ τις να βράσουν για 8-10 λεπτά. Βγάλ’τις από το νερό και στράγγισέ τις. Σκούπισέ τις με λίγο χαρτί κουζίνας.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τις αγκινάρες, τις σκελίδες σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Βάλε τις αγκινάρες σε ένα ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Βγάλε τις αγκινάρες από το φούρνο και πάρε μόνο τις σκελίδες σκόρδου. Λιώσ’τις με ένα πιρούνι σε ένα μπολάκι.

Πρόσθεσε την μαγιονέζα και 1 κ.σ. λεμόνι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε τις αγκινάρες σου με το ντιπ που μόλις έφτιαξες.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα