Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις με τις πεντανόστιμες αλλά αρκετά παρεξηγημένες αγκινάρες (θα σου μιλήσω άλλη στιγμή για την εκπληκτική τους θρεπτική αξία). Αυτή τη φορά θα σου δείξω πώς να φτιάξεις το τέλειο σνακ και να κάνεις φίλους και παιδιά να πουν “θέλω κι άλλο”.
Για να φτιάξεις το σνακ αγκινάρας θα χρειαστείς:
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
12 αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. μαγιονέζα
Ξεκίνα ρίχοντας αλάτι και 1 κ.σ. λεμόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Άφησε το νερό να βράσει.
Αφού καθαρίσεις τις αγκινάρες σου κόψ’τις σε τέταρτα.
Ρίξε στο βραστό νερό τις αγκινάρες και άφησέ τις να βράσουν για 8-10 λεπτά. Βγάλ’τις από το νερό και στράγγισέ τις. Σκούπισέ τις με λίγο χαρτί κουζίνας.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τις αγκινάρες, τις σκελίδες σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Βάλε τις αγκινάρες σε ένα ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Βγάλε τις αγκινάρες από το φούρνο και πάρε μόνο τις σκελίδες σκόρδου. Λιώσ’τις με ένα πιρούνι σε ένα μπολάκι.
Πρόσθεσε την μαγιονέζα και 1 κ.σ. λεμόνι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε τις αγκινάρες σου με το ντιπ που μόλις έφτιαξες.