Βάλε τη φαντασία σου: Φτιάξε γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια!

By

Το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων είναι η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο με γέμιση. Να σου πω την αλήθεια, αν είσαι αρχάρια στη μαγειρική η κλασική γέμιση, είναι δύσκολη για να φτιαχτεί στο σπίτι.

Ήμουν τις προάλλες σε ένα φιλικό σπίτι και έβλεπαν συνταγές. Ξαφνικά ένας από την παρέα, άντρας, είπε το εξής: «Ελάτε στο σπίτι μου να φτιάξω την καλύτερη γέμιση που έχετε φάει ποτέ με μανιτάρια». Σαστίσαμε στην αρχή καθώς εγώ προσωπικά, κι οι υπόλοιποι της παρέας, δεν το είχαμε ξανακούσει. Βέβαια στο φαγητό καλό είναι να πειραματίζεσαι γιατί οι γεύσεις και οι συνδυασμοί είναι πολλοί και όσο και να μη φαίνονται ότι δεν ταιριάζουν, στην πραγματικότητα είναι υπέροχοι. Εγώ βέβαια, ήθελα να του ζητήσω την συνταγή για να τη μοιραστώ μαζί σου σε περίπτωση που θέλεις κι εσύ να κάνεις κάτι διαφορετικό στο γιορτινό τραπέζι.

manitaria

Θα χρειαστείς:

1,5 κούπα ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι

500gr μανιτάρια πλευρώτους

τα συκωτάκια της γαλοπούλας

μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

1/2 κούπα λάδι

1 κούπα κρασί λευκό

Άνιθο

manitariaq

Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση wok και μόλις ζεστάνει το λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το πιεί.

Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα

You may also like

Hot News