Πώς μου ήρθε δεν ξέρω αλλά χθες είπα να δημιουργήσω φτιάχνοντας κάτι διαφορετικό για το αγόρι μου και μένα (δεν ήθελα να αρχίσει να με συζητάει γιατί τον τελευταίο καιρό τον είχα ταράξει στην ωμοφαγία).
Έτσι βρήκα μια βιετναμέζικη συνταγή που συνδυάζει την πρωτεΐνη με τον υδατάνθρακα και την έφτιαξα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και δημιούργησα και έναν αντιπερισπασμό για το αγόρι μου που κάτι είχε αρχίσει να υποψιάζεται…
Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 1/2 κ.σ. ντοματάκια
3 κρεμμύδια
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φλ.τσ. ρύζι
1 κ.σ. κόλιαντρο
λίγο πιπέρι
230 γρ. φασόλια χάντρες (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαυρομάτικα)
250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
Ξεκίνα βάζοντας 5 φλ.τσ. νερό σε ένα κατσαρολάκι για να βράσεις τα φασόλια. Μόλις πάρουν μια βράση, κόψε σε κομματάκια τη γαλοπούλα και ρίξ’την μέσα στα φασόλια. Σκέπασέ την και άσε τα φασόλια να βράσουν για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Στο μεταξύ ρίξε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το σκόρδο, το 1 1/2 κρεμμύδι, την πιπεριά, το κόλιαντρο και λίγο πιπέρι. Χτύπησέ τα καλά και άφησε το μείγμα στην άκρη. Ρίξε σε ένα τηγανάκι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει πρόσθεσε το μείγμα σου. Ανακάτεψε για 1 λεπτό. Αυτή είναι μια συνοδευτική σάλτσα για το πιάτο σου.
Μόλις περάσει η μια ώρα ρίξε μέσα στην κατσαρόλα την ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι, το ξύδι, τα ντοματάκια και το υπόλοιπο κρεμμύδι. Συνέχισε το βράσιμο για 10 λεπτά. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο νερό ακόμα.
Ρίξε το ρύζι και συνέχισε το βράσιμο για 15-20 λεπτά. Αυτό που θέλεις είναι να γίνει και το ρύζι σου.
Το φαγητό σου είναι έτοιμο και πραγματικά πεντανόστιμο. Αν ρίξεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω (για να το κάνεις πιο γκουρμέ) θα πάθεις την πλάκα σου.