Ακούς “σουφλέ” και σκέφτεσαι, τυριά, λιπαρά, κρέμες γάλακτος, μπεσαμέλ και ό,τι έχει ένα τεράστιο “Χ” ,που σε εμποδίζει να το βάλεις στο τραπέζι σου!
Τι θα έλεγες να φτιάξουμε σήμερα παρέα ένα σουφλέ με πράσο, υγιεινό, πεντανόστιμο και με όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λάβει ο οργανισμός σου από τα λαχανικά; Και μάλιστα με μικρό κόστος και σε χρόνο ρεκόρ – ετοιμάζεται σε 30 λεπτά-!
Tip: Μπορείς, αντί για πράσο, να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο ή κουνουπίδι ή να προσθέσεις όποιο λαχανικό έχεις στο ψυγείο σου. Προσωπικά, τα λαχανικά τα μαγειρεύω στον ατμό για να διατηρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους. Δοκίμασέ το και εσύ!
Για να φτιάξεις δύο μερίδες:
400γρ. πράσο βρασμένο
2 αυγά
Τυρί κασέρι 60gr Light
Tυρί γραβιέρα 120γρ. Light
1 φλιτζ. γάλα 1,5%
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλε στο πυρέξ, το βρασμένο πράσο, αφού προηγουμένως το έχεις περάσει από το σουρωτήρι και με ένα πιρούνι το πιέζεις για να στραγγίσει τελείως. Ρίξε πιπέρι, όσο αγαπάς. Σ’ ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις το γάλα και τα τυριά τριμμένα. Αδειάζεις το μείγμα του μπολ επάνω στο πράσο και ψήνεις για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
·