Τώρα που διανύουμε περίοδο νηστείας υπάρχουν πολλές τροφές που μας λείπουν. Παρόλα αυτά οι επιλογές είναι πάρα πολλές και υπάρχουν άπειρες, πεντανόστιμες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις και να μην αισθάνεσαι κανενός είδους έλλειψη. Δες πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες και υγιεινές ψαροκροκέτες.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 άτομα είναι:
για τις ψαροκροκέτες
1 φλ. νερό
1/2 φλ. απλή κινόα
300 γρ. ψιλοκομμένο κουνουπίδι στον ατμό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
280 γρ. φιλέτο σολομού
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τριμμένο λευκό πιπέρι
2 κ.σ. χοντρό αλεύρι σίτου
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
για την κρούστα
3 αυγά
2 κ.σ. νερό
150 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για να ετοιμάσεις τις ψαροκροκέτες βάλε το νερό με λίγο αλάτι σε ένα τηγάνι και άφησέ το να βράσει.
Ρίξε μέσα την κινόα και άφησέ την για 15 λεπτά. Στράγγιξε.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ την κινόα, το κουνουπίδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κόψε σε κυβάκια το ψάρι και ρίξε και αυτό στο παραπάνω μείγμα. Ρίξε και όλα τα υπόλοιπα συστατικά και σχημάτισε 8 ψαροκροκέτες. Σκέπασέ τις και άφησέ τις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για να ετοιμάσεις την κρούστα χτύπησε ελαφρά τα αυγά και το νερό σε ένα μπολ. Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα άλλο μπολ.
Βούτηξε την κάθε ψαροκροκέτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα στα αμύγδαλα.
Ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα τις κροκέτες. Τηγάνισέ τις από όλες τις μεριές. Εννοείται πως μπορείς να τις βάλεις και στο φούρνο για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.