Όταν δεν μπορείς να φας ψωμί, είτε λόγω αλλεργίας, είτε λόγω διαβήτη είτε γιατί θέλεις να κάνεις μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, τότε αυτή η συνταγή για ψωμάκια με κουνουπίδι θα χαρίσει ένα χαμόγελο στα χείλη σου. Δες πώς να τη φτιάξεις…
Θα χρειαστείς:
1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολας σε ένα ταψί.
Βάλε το κουνουπίδι στο μπλέντερ και χτύπησέ το μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κουνουπίδι, 1/2 φλ. μοτσαρέλα, 1/2 φλ. παρμεζάνα, 1 αυγό, 1/2 κ.σ. σκόρδο, 1/2 κ.σ. βασιλικό, 1/2 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Βάλε το μείγμα στο ταψί και βάλ’το στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
Βγάλ’το, πασπάλισε με 3/4 φλ. μοτσαρέλα και ξαναβάλ’το μέχρι να λιώσει το τυρί. Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα κόψ’το σε στικς ή σε κομμάτια. Θα ενθουσιαστείς!