Έφτιαξα ένα ριζότο γεμάτο λαχανικά (που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο μου)!

By

Κάθε φορά που μπαίνω στην κουζίνα μου νιώθω σαν να βρίσκομαι σε έναν πολύ οικείο χώρο ενώ όση ώρα μαγειρεύω αισθάνομαι σαν να διαλογίζομαι. Η μαγειρική με βοηθάει να ξεχνάω τα πάντα, να χαλαρώνω και να δημιουργώ. Ειδικά όταν δεν έχω μπροστά μου συνταγή, είναι η καλύτερή μου.

Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω κάτι με ό,τι είχα στο ψυγείο μου και έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να φτιάξω κάτι που θα είχε μέσα αυτές τις σούπερ υγιεινές και με μεγάλη διατροφική αξία τροφές. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω ένα ριζότο με λαχανικά.

kl_rizoto

Στη συνταγή μου (την οποία έκανα πρώτη φορά) έβαλα:

Μια μελιτζάνα

2 κολοκυθάκια

4 ντοματίνια

1 πιπεριά πράσινη

λίγα μανιτάρια

λίγο τσίλι

νερό

ελαιόλαδο

ρύζι για ριζότο (χρησιμοποίησα το 1/3 του σακουλακίου για 2 άτομα(

αλάτι

πιπέρι

Ξεκίνησα ψιλοκόβοντας τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και την πιπεριά.

kl_rizoto01

kl_rizoto02

Έριξα λίγο λάδι στο τηγάνι μου και πρόσθεσα τα λαχανικά μου μέσα εκτός από τα μανιτάρια και τα ντοματίνια τα οποία δεν θέλουν πολύ ώρα μαγείρεμα.

Αφού τα έκανα 2-3 γύρες, πρόσθεσα ζεστό νερό, χαμήλωσα τη φωτιά και τα άφησα να σιγοβράσουν.

Λίγο αργότερα, όταν είδα ότι είχαν αρχίσει να μαλακώνουν, έριξα τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και πασπάλισα με αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσα και λίγο τσίλι για να γίνει λίγο πικάντικη η συνταγή μου.

kl_rizoto03

Σε μια κατσαρόλα έβραζα ταυτόχρονα το ριζότο μου. Στο τέλος, μόλις και αυτό ήταν έτοιμο, το έριξα μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτεί με τα λαχανικά μου.

kl_rizoto04

Αξίζει να σου πω πως μιας και είχα στο ψυγείο μου τριμμένο κουνουπίδι (για να φτιάξω ζύμη για πίτσα την οποία θα σου δείξω κάποια άλλη στιγμή) έριξα και λίγο από αυτό στο πιάτο του.

kl_rizoto05

Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις να φας κάτι που ενώ είναι υγιεινό δεν σου αρέσει καθόλου η γεύση του. Το θέμα είναι να έχεις την όρεξη και τη φαντασία να δημιουργήσεις. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε επιβραβεύσει!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News