Είσαι έγκυος και δεν ξέρεις τι πρέπει να φας τα Χριστούγεννα; Ιδού η λίστα!

By

Έχω μία φίλη η οποία πρόσφατα έμαθε ότι περιμένει μωράκι και πραγματικά δεν την έχω δει πιο ευτυχισμένη. Θεωρώ ότι είναι η πιο ωραία στιγμή στη ζωή μίας γυναίκας. Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι όλες οι γυναίκες για να γίνουν μητέρες. Υπάρχουν κι εκείνες που δεν θέλουν να τις συμβεί μία εγκυμοσύνη γιατί έχουν προτεραιότητα άλλα πράγματα στη ζωή τους. Αυτή ήταν μια μικρή παρένθεση πριν σου γράψω αυτό που θέλω. Με πήρε λοιπόν η φίλη μου, τηλέφωνο για να με ρωτήσει αγχωμένη τι πρέπει και τι μπορεί να φάει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Εγώ στην αρχή γέλασα, αλλά καταλάβαινα την αγωνία της από το τηλέφωνο. Έτσι λοιπόν απευθύνθηκα σε ειδικούς προκειμένου να τη βοηθήσω. Όχι μόνο την Έλενα, αλλά κι εσένα φίλη μου που διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου και δεν ξέρεις τι να φας για να μην παχύνεις και να  μην νιώσεις «βαριά».

Έχουμε και λέμε. Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι κι άρχισε να σημειώνεις.

Φάε γαλοπούλα αλλά με μέτρο. Καλό είναι μάλιστα να την συνδυάσεις με σαλάτες. Δοκίμασε από όλα αλλά λίγο! Μην το παρακάνεις! Κι άλλες έμειναν έγκυες..

galopoula
Μείνε μακριά από το αλκοόλ που αυτές τις ημέρες υπάρχει σε κάθε σπίτι.Αλκοόλ κι εγκυμοσύνη δεν συνδυάζονται.

alkool
• Αν γευματίσεις σε σπίτια φίλων ή συγγενών, πρόσεξε πολύ τα γλυκά που έχουν ωμά αυγά αλλά και τα μαλακά τυριά.Καλύτερα, αν θέλεις τη γνώμη μου απέφυγέ τα.

tiria
Επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά, φάε μία μπουκιά απ’ όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα συγκεκριμένα γλυκά είναι παχυντικά και ανεβάζουν την χοληστερίνη και το σάκχαρο!

glika

Μπορείς ωστόσο να συμβουλευτείς  και το γιατρό σου για οποιεσδήποτε απορίες έχεις σχετικά με τη διατροφή τώρα τις γιορτές.

You may also like

Hot News