cheesecake_keepup

Eλαφρύ cheesecake με δαμάσκηνα και crumble από αλεύρι βρώμης

By

Υλικά για μπισκότο

  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 220 γρ αλεύρι βρώμης
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 450 γρ φυτική κρέμα
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

Για τα δαμάσκηνα

  • 500 γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 στικ κανέλας

Διαδικασία

Για την κρέμα

Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά έως ότου αρχίσει να σφίγγει. Τα υλικά θα πρέπει να είναι αρκετά παγωμένα.

Για τα δαμάσκηνα

Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε νερό για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες στο ψυγείο. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το στάδιο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη και το στικ κανέλας για 15′-20′ και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μουλιασμένα δαμάσκηνα αφού τα έχουμε σουρώσει.

(Τιπ: Το νερό στο οποίο έχουμε μουλιάσει τα δαμάσκηνα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του στομαχιού μας, οπότε μπορεί να αποθηκευθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.)

Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι.

Για το crumble

Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά με το εξάρτημα για το cake, μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει ανακατευθεί σωστά με τα υπόλοιπα υλικά.

Απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 32′ – 34′.

Συναρμολόγηση

Σε ένα μπολάκι ή βάζο ξεκινάμε με το να ρίξουμε το crumble , στην συνέχεια την ελαφριά κρέμα και τέλος δαμάσκηνα, με λίγο σιρόπι αν το θέλουμε.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα