Υλικά για μπισκότο
- 200 γρ μπισκότα digestive
- 200 γρ βούτυρο αγελάδας
- 220 γρ αλεύρι βρώμης
- 200 γρ καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα
- 450 γρ φυτική κρέμα
- 300 γρ τυρί κρέμα
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
Για τα δαμάσκηνα
- 500 γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 στικ κανέλας
Διαδικασία
Για την κρέμα
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά έως ότου αρχίσει να σφίγγει. Τα υλικά θα πρέπει να είναι αρκετά παγωμένα.
Για τα δαμάσκηνα
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε νερό για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες στο ψυγείο. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το στάδιο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη και το στικ κανέλας για 15′-20′ και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μουλιασμένα δαμάσκηνα αφού τα έχουμε σουρώσει.
(Τιπ: Το νερό στο οποίο έχουμε μουλιάσει τα δαμάσκηνα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του στομαχιού μας, οπότε μπορεί να αποθηκευθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.)
Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι.
Για το crumble
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά με το εξάρτημα για το cake, μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει ανακατευθεί σωστά με τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 32′ – 34′.
Συναρμολόγηση
Σε ένα μπολάκι ή βάζο ξεκινάμε με το να ρίξουμε το crumble , στην συνέχεια την ελαφριά κρέμα και τέλος δαμάσκηνα, με λίγο σιρόπι αν το θέλουμε.