Ένα απλό αλλά δυνατό trick για να σταματήσεις το συναισθηματικό φαγητό!

By

Πόσες φορές σου έχει τύχει να τρως επειδή απλά δεν είσαι καλά συναισθηματικά; Κλαις και τρως πιο συχνά από όσο θέλεις να παραδεχτείς; Έχεις πολύ άγχος στη δουλειά και το ρίχνεις στο φαγητό; Δεν είσαι η μόνη. Δες τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτήν την κακή συνήθεια.

Πολλοί διατροφολόγοι λένε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που παίρνουν βάρος έχουν κάποιο συναισθηματικό πρόβλημα και όχι φυσικό. Η ζωή, όμως, δεν είναι πάντα τέλεια πράγμα που σημαίνει πως η αληθινή πρόκληση είναι πώς θα καταφέρεις να μην το ρίχνεις στο φαγητό όποτε δεν είσαι καλά.

keepup_sugar

Αυτό που προτείνει να κάνεις η wellness coach, Nikki Sharp, είναι μια συναισθηματική αποτοξίνωση. Εντοπίζοντας τους λόγους για τους οποίους είσαι αναστατωμένη, μπορείς να τους αντιμετωπίσεις χωρίς να το ρίξεις στο φαγητό. Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να επικεντρωθείς στο τι σε ενοχλεί και έπειτα να του δώσεις έναν συμβολισμό. Γράψε ένα γράμμα κλαίγοντας αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, ρίξε μια πέτρα στο νερό (η πέτρα είναι το πρόβλημα που απελευθερώνεις ρίχνοντάς το στο νερό), σκέψου κάτι τέτοιο και δοκίμασέ το. Αυτό που θέλεις να καταφέρεις είναι να απελευθερωθείς από το πρόβλημά σου, όποιο κι αν είναι αυτό.

Και μπορεί να σου ακούγεται πολύ απλή αυτή η μέθοδος για να έχει αποτελέσματα, αλλά η Nikki λέει πως αυτή η απλή πράξη μπορεί να είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος για να απελευθερώσεις τον εαυτό σου συναισθηματικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News