Ένα πλούσιο βραδινό έτοιμο σε 20’

By

Η αλήθεια είναι πως ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το μόνο που θέλεις είναι να χαλαρώσεις τρώγοντας κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό.

Το παρακάτω πιάτο τα έχει και τα 3. Πρόκειται για μια θεϊκή, σούπερ cosy, μακαρονάδα με σπανάκι και αγκινάρες.

Υλικά για 4 μερίδες:

2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1μιση φλ. ζωμό κότας
1μιση φλ. γάλα
1/4 κ.γ. αλάτι
μαύρο πιπέρι
230 γρ. λιγκουίνι
4 χούφτες σπανάκι
1 κονσέρβα αγκινάρες
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ψιλόκοψε το σκόρδο και βάλ΄το σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Σόταρέ το για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε το ζωμό κότας, το γάλα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τα ζυμαρικά. Σκέπασε με το καπάκι και βράσε για περίπου 12 λεπτά.

Ξέπλυνε τις αγκινάρες και ψιλόκοψέ τις.

Σβήσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σπανάκι μέσα στην καυτή μακαρονάδα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε την αγκινάρα και 2 κ.σ. παρμεζάνα. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σέρβιρε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News