Πρόκειται για έναν πανέξυπνο τρόπο που θα κάνει εσένα και τα παιδιά σου να φάτε κουνουπίδι.
Το κουνουπίδι δεν αποτελεί διατροφική επιλογή πολλών. Επειδή, όμως, έχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά καλό είναι να βρίσκουμε τρόπους να το εντάσσουμε στην διατροφή μας.
Σου έχω, λοιπόν, μια εκπληκτική συνταγή που συνδυάζει τέλεια το κοτόπουλο με το κουνουπίδι. Δες πώς να την φτιάξεις παρακάτω.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. κόλιαντρο
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
- τζατζίκι ή σως γιαουρτιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε μέσα σε ένα ταψί τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και το κρεμμύδι. Βάλε αλάτι και πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κύμινο, το κόλιαντρο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Ρίξε το μισό μείγμα στο ταψί και ανακάτεψε τα υλικά. Βάλε στο φούρνο και ψήσε για 30 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά στα 20 λεπτά.
Στο μεταξύ βάλε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα μπολ. Βάλε αλάτι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλε και το λιωμένο σκόρδο.
Βγάλε το ταψί από τον φούρνο. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Βάλε και πάλι στον φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάλε από τον φούρνο και άφησε το φαγητό σου να κάτσει για 10 λεπτά.
*Το κοτόπουλό σου για να μαγειρευτεί σωστά πρέπει να είναι κομμένο σε μπουκίτσες σε μέγεθος σαν αυτό του κουνουπιδιού.
*Σέρβιρε το φαγητό σου όπως είναι ή βάλ’το μέσα σε αραβικές πίτες με σως γιαουρτιού και απόλαυσέ το.