Πικάντικο, γλυκό, τυρένιο, πεντανόστιμο. Αυτό το πρωινό τα έχει όλα ενώ σίγουρα μπορείς να το φας και για ένα ελαφρύ βραδινό.
Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:
4 φέτες ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο μελιού με κανέλα
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
110-150 γρ.τυρί τσένταρ
4 κ.σ. πικάντικη μαρμελάδα της επιλογής σου
1 φλ. ρόκα
Εκτέλεση:
Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς.
Άπλωσε στις δύο φέτες ψωμιού βούτυρο μελιού και βάλε στον φούρνο για 3-4 λεπτά.
Βγάλε από τον φούρνο και βάλε πάνω στις δύο φέτες τυρί τσένταρ και φέτες μήλου. Ρίξε από πάνω μαρμελάδα και κλείστε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
Βάλε στον φούρνο για ακόμα 3-4 λεπτά.
Βγάλε, σήκωσε την πάνω φέτα ψωμιού και βάλε την ρόκα πάνω στην μαρμελάδα. Κλείσε με το ψωμί και σέρβιρε.
Για να φτιάξεις το βούτυρο μελιού θα χρειαστείς: 250 γρ. βούτυρο, 110 γρ. ζάχαρη άχνη, 350 γρ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
Εκτέλεση: Ξεκίνα χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και χτύπα ξανά. Μετέφερε σε βαζάκια. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για περίπου 6 μήνες.