Ένα σούπερ υγιεινό και φτηνό βραδινό που μπορείς να φτιάξεις σήμερα και να τρως για 3 μέρες!

By

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές στο τέλος του μήνα ξεμένεις από χρήματα και δεν ξέρεις τι μπορείς να φτιάχνεις που ναι μεν να είναι υγιεινό αλλά να είναι ταυτόχρονα και οικονομικό.

Σου έχω μια πολύ “φτηνή” συνταγή την οποία μπορείς να φτιάξεις σήμερα και να τρως για τουλάχιστον άλλες 3 μέρες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 8 φλ. κουνουπίδι (ένα κουνουπίδι θα χρειαστεί να αγοράσεις)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια κονσέρβα ντοματάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο (4 κομμένες σε φετούλες και 1 ψιλοκομμένη)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό
  • 220 γρ. λαζάνια ολικής άλεσης
  • 1 φλ. τυρί ρικότα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα light
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 

Η διαδικασία και η προετοιμασία της συνταγής θα σου πάρει γύρω στα 20 λεπτά και το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά.

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Ανακάτεψε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. αλάτι. Άπλωσε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα και ψήσε μέχρι να μαλακώσουν για 30-35 λεπτά.

Ρίξε τα ντοματάκια σε ένα μέτριο μπολ. Πρόσθεσε 1μιση φλ. νερό.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίξε μέσα 4 σκελίδες σκόρδο και 1/2 κ.γ. αλάτι. Μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε την πιπεριά και μαγείρεψε για 8 λεπτά. Ρίξε μέσα και την πάστα ντομάτας και ανακάτεψε για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα ντοματάκια και 4 φύλλα βασιλικού. Βράσε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίξε τα λαζάνια ένα-ένα κάθε φορά. Μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Βγάλε στην άκρη και πρόσθεσε 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Χτύπα στο μπλέντερ την ρικότα, το αυγό, 1μιση φλ. κουνουπίδι και τη 1 σκελίδα σκόρδο. Ρίξε μέσα και τον βασιλικό που περίσσεψε και χτύπα πάλι καλά. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μέτριο μπολ.

Σε ένα πυρέξ άπλωσε 1/4 φλ. από τη σάλτσα που έφτιαξες. Βάλε από πάνω 4 λαζάνια. Ρίξε το μισό χτυπημένο μείγμα με τη ρικότα και από πάνω τα μισά ψημένα κουνουπιδάκια, λίγη σάλτσα, 1/3 από τη μοτσαρέλα και 1/3 από την παρμεζάνα. Βάλε από πάνω άλλα 3 λαζάνια. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα από τη ρικότα, από πάνω τα υπόλοιπα κουνουπιδάκια, το 1/3 από τη σάλτσα, το 1/3 από την μοτσαρέλα και το 1/3 από την παρμεζάνα. Από πάνω βάλε άλλα 4 λαζάνια. Ολοκλήρωσε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά στον φούρνο.

Άφησε το φαγητό σου να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις και το σερβίρεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News