Η Αθηνά Οικονομάκου έχει ένα από τα πιο όμορφα σώματα της ελληνικής showbiz και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να το διατηρεί σε άψογη κατάσταση.
Η διατροφή που ακολούθησε λοιπόν για να χάσει τα 23 κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της είναι η παρακάτω.
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μία μπανάνα.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψάρι βραστό με βραστά λαχανικά.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Χορτόσουπα με ένα 1 κομμάτι τυρί και ψωμί ολικής άλεσης
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και μία φέτα τυρί του τοστ.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλο βραστό με βραστά λαχανικά.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Κοτόσουπα με λαχανικά και μία φέτα ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό: Ένα ποτήρι γάλα και 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι ταχίνι.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψητές ή βραστές πατάτες με τόνο και σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Απογευματινό: Ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Βραδινό: 1 Ντάκο με ντομάτα τριμμένη και φέτα.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό: Ένα γιαούρτι με 3 κουταλιές βρόμη και αποξηραμένα φρούτα.
Δεκατιανό: Δημητριακά με γάλα.
Μεσημεριανό: Δυο μέτρια μπιφτέκια μοσχαρίσια (150γρ) με 1,5 φλιτζάνι κινόα με λαχανικά.
Απογευματινό: Μία μπάρα δημητριακών και ένα ποτήρι γάλα.
Βραδινό: Ομελέτα (2 αυγά) με κατίκι ή ανθότυρο και λαχανικά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό: Δημητριακά ολικής άλεσης και ένα τοστ με τυρί.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό: Ψητή μπριζόλα με καρότα και ένα φλιτζάνι ρύζι.
Απογευματινό: Γιαούρτι με μέλι.
Βραδινό: Μισή μερίδα του μεσημεριανού γεύματος.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά.
Δεκατιανό: Δυο ρυζογκοφρέτες με ταχίνι.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα όσπρια ή λαδερά.
Απογευματινό: Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και ένα φυσικό χυμό.
Βραδινό: Κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και δημητριακά ολικής άλεσης.
Δεκατιανό: Ένα φρούτο και δυο πολύσπορα κριτσίνια
Μεσημεριανό: Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και 1 κομμάτι τυρί.
Απογευματινό: Ανάλατους ξηρούς καρπούς (10-12 κομμάτια) και αποξηραμένα φρούτα.
Βραδινό: Κοτόπουλο μαγειρεμένο στον ατμό με λαχανικά.