“Έτσι μεταμόρφωσα το σώμα μου μέσα σε 3 μήνες”!

By

Πάντα είχα τα πάνω μου και τα κάτω μου σε ότι αφορά το σώμα μου και πώς αυτό έδειχνε και είμαι σίγουρη πως το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους από εσάς. Έχω δοκιμάσει πολλές δίαιτες στη ζωή μου μόνο και μόνο για να καταλήγω κάθε φορά στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν είναι για μένα!

Η άσκηση μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει αλλά δεν τρελαίνομαι να κάνω βάρη, να τρέχω και γενικά να κάνω απλά ασκήσεις στο γυμναστήριο. Βαριέμαι τρελά!! Η μόνη γυμναστική που μου αρέσει να κάνω και με πορώνει είναι αυτή που δουλεύει και το μυαλό μου ταυτόχρονα, αυτή που έχει κάποιο στόχο (όπως είναι το boxing).

Eπιπλέον δεν μου αρέσει να περιορίζω διατροφικά τον εαυτό μου. Αγαπώ το φαγητό και μου αρέσει να το απολαμβάνω με ένα ποτήρι καλό κρασί (ναι! Κάθε βράδυ!).

Αποδέχτηκα, λοιπόν, το γεγονός πως η αγάπη μου για τα μακαρόνια με κιμά είναι πραγματική και βαθιά και κάπως έτσι άρχισα να νιώθω ευτυχισμένη. Και το παράδοξο είναι πως όσο άφηνα τον εγκέφαλό μου να αποδέχεται το σώμα μου και τις επιλογές μου τόσο πιο πολλούς πόντους άρχισα να χάνω από τη μέση μου. Πόσο τρελό;

Και πώς έγινε αυτό;

Απλά σταμάτησα να ψάχνω για την τέλεια δίαιτα και έκανα μερικές πολύ μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά μου. Και το καλύτερο από όλα; Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι είχα χάσει βάρος μέχρι που μια μέρα τόλμησα να δοκιμάσω το skinny τζιν μου (εκείνο που είχα πάρει πριν τις 2 μου εγκυμοσύνες). Δεν μπήκα απλά, μπήκα με άνεση και εκεί άρχισαν όλα να γίνονται πιο ξεκάθαρα στο μυαλό μου. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τις μικρές αλλαγές που είχα κάνει χωρίς να το καταλάβω και τις μεταφέρω και σε σένα.

Περπατούσα για να πάω οπουδήποτε

Είμαι σίγουρη πως περπατάς πολύ λιγότερο από όσο θα μπορούσες. Φτιάξε μια playlist για το κινητό σου, φορα τα αθλητικά σου και περπάτα για να πας οπουδήποτε. Κατέβα από το μετρό μια στάση νωρίτερα για να πας στον προορισμό σου. Πήγαινε στον φούρνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Κάνε μια βόλτα σε ένα πάρκο της γειτονιάς σου κάθε μέρα μετά τη δουλειά. Πέρα από το ότι θα σε βοηθήσει να αδυνατήσεις, θα σε ηρεμήσει κιόλας.

Άλλαξα μόνο ένα από τα ημερήσια γεύματά μου

Δεν άλλαξα όλη τη διατροφή μου αλλά μόνο ένα από τα γεύματά μου και το έκανα full υγιεινό. Αυτό ήταν το μεσημεριανό. Άρχισα να τρώω χορταστικές σαλάτες και καθαρή πρωτεϊνη για μεσημεριανό και μερικές φορές επηρεαζόμουν τόσο πολύ από το πόσο ωραία ένιωθα μετά που έκανα το ίδιο και το βράδυ.

Κοιμόμουν γυμνή

Όταν δεν αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου προσπαθείς να το κρύβεις όσο περισσότερο γίνεται ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Περνώντας χρόνο με τον εαυτό σου χωρίς ρούχα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αγαπήσεις το σώμα σου και να νιώσεις άνετα με αυτό.

Δεν πετούσα ό,τι φαγητό περίσσευε

Συνήθιζα να πετάω ότι δεν είχα φάει γιατί έτσι πίστευα πως δεν θα παραφάω. Λάθος!! Όταν κρατάς ό,τι δεν έφαγες την προηγούμενη μέρα έχεις να φας κάτι και την επόμενη.

Σταμάτησα να ζυγίζομαι

Το να ζυγίζεις τον εαυτό σου μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα. Άλλωστε το να αρχίσεις να νιώθεις άσχημα για τα κιλά σου είναι απλά χάσιμο χρόνου. Άσε τη ζυγαριά απλά να υπάρχει και μάθε να ζυγίζεσαι απλά 1 φορά το μήνα έτσι για να ξέρεις πού βρίσκεσαι. Αν και η καλύτερη ζυγαριά είναι τα ρούχα σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News