Πόσες φορές σου έχει τύχει να πετάξεις το ψωμί που σου περίσσεψε γιατί μπαγιάτεψε και δεν μπορείς πλέον να το φας; Εμένα πολλές και έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να διατηρώ για περισσότερο φρέσκο. Και τον βρήκα…
Καταρχάς με το που θα το πάρεις κόψ’το σε φέτες και βάλε αυτό που σου περίσσεψε στο ψυγείο.
Άπλωσε όλες τις φέτες που σου περίσσεψαν πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τη λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη και άφησέ το εκεί μέχρι να παγώσει το ψωμί. Μόλις παγώσει μετέφερε τις φέτες σε ένα σακουλάκι αφαιρώντας από αυτό όσο περισσότερο αέρα μπορείς.
Όταν θελήσεις να φας ψωμί βγάλε όσες φέτες θέλεις από την κατάψυξη και άφησέ το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα ζέστανέ το και το ψωμί σου θα είναι και πάλι σαν να το αγόρασες μόλις.
Και αφού σου είπα πώς θα το διατηρήσεις φρέσκο για πολύ περισσότερο δες και πώς θα το φτιάξεις χωρίς αλεύρι (θα έχει δηλαδή πολύ πιο λόγους υδατάνθρακες).
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 2 φλ. αλεύρι από αμύγδαλο
- 1/4 φλ. chia seeds
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1/4 φλ. λάδι καρύδας
- 1/2 φλ. ζεστό νερό
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, με το chia seeds, το baking powder και το αλάτι.
Ανακάτεψε μετά τα αυγά και το λιωμένο λάδι καρύδας και τέλος το ζεστό νερό.
Μετέφερε το μείγμα σου σε ένα ταψάκι και ψήσε για 55-70 λεπτά μέχρι να γίνει το ψωμί σου. Άφησέ το να κρυώσει τελείως πριν το βγάλεις από το ταψάκι σου.