Φάε μήλο καθημερινά και θα δεις τι (δεν) θα πάθεις!

By

Ενώ το συγκεκριμένο φρούτο δεν το είχα σε υπόληψη, μόλις μπήκα στο διαδίκτυο και διάβασα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει, μετά από επιστημονικές μελέτες, αποφάσισα να το εντάξω στην καθημερινή μου διατροφή για δεκατιανό ή απογευματινό.

Και στα γράφω  όλα αυτά γιατί πρέπει να το κάνεις κι εσύ! Όσο κι δεν σου αρέσει. Είτε κόκκινο είτε πράσινο, είναι θαυματουργό για την υγεία μας. Κι αυτό προέχει. Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες.

apple-1245600_1280

Βοηθάει στο αδυνάτισμα.  Η φλούδα του μήλου (είτε πράσινου, είτε κόκκινου) περιέχει μία ουσία, το ουρσολικό οξύ, η οποία δρα προληπτικά κατά της παχυσαρκίας, ενώ αυξάνει τη μυϊκή μάζα.

Αν έχεις χοληστερίνη, μάθε ότι την ρίχνει! Η πηκτίνη η οποία περιέχεται, συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερόλης. Αυτό δεν το λέμε εμείς, έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Το μήλο με το πορτοκάλι, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Ένα μήλο περιέχει 8 mg βιταμίνης C.

apple-1444796_1920

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μνήμης. Πρόσφατες μελέτες έχουν αναφέρει ότι η καθημερινή κατανάλωσή του, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του εντέρου. Αυτό τουλάχιστον είχαν αναφέρει Γάλλοι επιστήμονες πριν από χρόνια σε δεκαετή μελέτη που έκαναν.

Όπως και να έχει, αυτό που πρέπει να  κάνεις είναι να γεμίσεις το ψυγείο σου με μήλα! Γιατί ένα μήλο την  ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News