Fish and chips στο φούρνο| Light και Τραγανά

By

Δεν τα τρώμε εδώ στην Ελλάδα πολύ συχνά αλλά αν έχεις πάει στο Λονδίνο είναι σίγουρο ότι θα τα βρεις σε κάθε γωνιά του. Τα fish and chips είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που θα βρεις σε κάθε pub του Λονδίνου και όχι μόνο.

Στην Ελλάδα θα το βρεις σπάνια σε εστιατόρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι σου.

Δες ακόμα –> Σουβλάκι σολομού με ρόκα και τζατζίκι κολοκύθι | Light βραδινό

Παρακάτω θα σου δώσω όλα τα tips για να φτιάξεις τα πιο light fish and chips ever. Και όταν λέω light εννοώ με λιγότερες από 300 θερμίδες η μερίδα.

Τι κάνει τα fish and chips μου light;

Το ψήσιμο στον φούρνο και η απουσία της φρυγανιάς. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλα τα “παχυντικά” υλικά σε αυτή τη συνταγή γιατί μετά δεν θα λέγεται η συνταγή “fish and chips” αλλά “ψάρια με πατάτες στον φούρνο”. Το θέμα είναι να διατηρήσουμε αυτή την αίσθηση του αγγλικού fast food όσο γίνεται περισσότερο χωρίς να υποκύψουμε πολύ στην ποιότητα.

Δες ακόμα –> Γιουβέτσι λαχανικών με ψάρι | Πανεύκολο και Light!

Το μυστικό για τραγανά fish and chips στον φούρνο!

Το τριπλό βούτηγμα των ψαριών στο αλεύρι, στα ασπράδια αυγών και στη μυρωδάτη βρώμη είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Όσο για τις πατάτες αυτές όσο πιο λεπτοκομμένες είναι και μάλιστα χωρίς να αφαιρέσεις την φλούδα τους, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν.

Με τι σως να συνοδεύσεις τα fish and chips σου;

θα πρότεινα μια light σως γιαουρτιού με μουστάρδα ή και κάποια καυτερή σως για τους πιο τολμηρούς της παρέας.

Βρες τη συνταγή στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News