Μπορεί να βρισκόμαστε στο τέλος του χειμώνα αλλά μια κρεμώδη μακαρονάδα που και που την λαχταράει η ψιχούλα μας.
Προσωπικά σίγουρα θα φάω μια φορά την εβδομάδα το παρακάτω πιάτο με μερικές παραλλαγές κάθε φορά.
Αυτή τη φορά θα σου δείξω την αυθεντική συνταγή η οποία είναι εκπληκτική.
Τα υλικά που θα χρειαστείς δεν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο.
Συγκεκριμένα θέλεις:
- μια μικρή κολοκύθα
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλ. ωμά ανάλατα κάσιους τα οποία θα έχεις αφήσει σε νερό για 3-4 ώρες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. πένες
- αλάτι και πιπέρι
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα κομμάτι λαδόκολα και μέσα σε ταψάκι βάλε την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για περίπου 35-45 λεπτά. Καλό είναι να ψήσεις ενώ το ταψάκι σου είναι καλυμένο.
Βγάλε από τον φούρνο και άσε το ταψί σου καλυμένο για 10-15 λεπτά ακόμα.
Ρίξε μέσα σε μπλέντερ τον ζωμό λαχανικών, την κολοκύθα (μόνο την ψίχα της), το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κάσιους. Χτύπησε το μείγμα μέχρι να γινει κρεμώδες. Δοκίμασε και πρόσθεσε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Βράσε τις πένες σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Ρίξε μέσα στα ζυμαρικά σου αφού τα στραγγίσεις την σάλτσα σου και ανακάτεψε καλά.
Σέρβιρε το πιάτο σου ζεστό.