Φτιάξε αυτούς τους κεφτέδες σολωμού και θα πάθεις πλάκα!

By

Μπορεί να το ακούς για πρώτη φορά αλλά αυτό το φαγητό είναι θεϊκό. Θα ζήσεις στιγμές ανεπανάληπτες τρώγοντάς το ειδικά αν αγαπάς τον σολωμό όσο τον αγαπώ κι εγώ.

Για να φτιάξεις 20 κεφτέδες σολωμού θα χρειαστείς:

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/3 φλ. κρεμμύδι ψολοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • μισό κιλό σολωμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1/4 φλ. φρέσκο σχοινόπρασο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 1 κ.γ. αλάτι

για την σως

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μέτριο λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σώταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι καρύδας για περίπου 3 λεπτά. Βάλ’το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.

Φτιάξε 20 κεφτέδες μετρίου μεγέθους. Ψήσε στον φούρνο για 20-25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες φτιάξε την σως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε το λάδι καρύδας και ρίξε το σκόρδο. Μαγείρεψε για περίπου 3 λεπτά.

Πρόσθεσε το λεμόνι και την μουστάρδα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μείγμα σου γίνει ομοιόμορφο σβήσε το μάτι.

Βάλε μέσα στη σως τους κεφτέδες και ρίξε από πάνω το σχοινόπρασο.

Σέρβιρε και απόλαυσε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News