Φτιάξε τα πιο νόστιμα μανιτάρια με ρύζι κουνουπιδιού που έχεις φάει ποτέ!

By

Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο ένα σκεύος!  

Αυτό σημαίνει πως όλα τα υλικά μαγειρεύονται σε ένα μόνο μαγειρικό σκεύος και έτσι γίνεται και οικονομία στο ρεύμα αλλά επικρατεί και λιγότερη ακαταστασία στην κουζίνα.

Μια από αυτές τις συνταγές είναι και η παρακάτω την οποία έφτιαξα το Σάββατο που μας πέρασε.

Παρόλο που το κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που ούτε εγώ αλλά ούτε και ο άντρας μου αγαπάμε ιδιαίτερα, το χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην μαγειρική μου μιας και μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί στο πιο νόστιμο αλεύρι και στο πιο νόστιμο ρύζι.

Τα υλικά που θα χρειαστείς λοιπόν για να φτιάξεις μανιτάρια με ρύζι κουνουπιδιού είναι:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ρύζι κουνουπιδιού (απλά βάζεις το κουνουπίδι στο μπλέντερ και το χτυπάς)
  • 1/3 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. σπανάκι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Ξεκίνα χτυπώντας τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο μπλέντερ για 25-30 δευτερόλεπτα. Βάλ’τα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγείρεψε για 5 λεπτά. Ρίξε και το σκόρδο και μαγείρεψε για άλλα 30 δεύτερα. Πρόσθεσε και τα μανιτάρια και σώταρε.
  • Πρόσθεσε και το ρύζι κουνουπιδιού και το ζωμό λαχανικών. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν όλα.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε για τη γεύση.
  • Γάρνιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σέρβιρε. Θα ξετρελαθείς!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News