Μόνο 5 λεπτά θα σου πάρει για να φτιάξεις σπιτική μουστάρδα η οποία, πραγματικά, είναι η πιο νόστιμη μουστάρδα στον κόσμο. Την φτιάχνει η μαμά μου εδώ και αρκετά χρόνια και τώρα που αξιώθηκα να πάρω τη συνταγή είπα να σου την μεταφέρω.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
2/3 φλ.τσ. σπόροι μουστάρδας
1/2 φλ.τσ. μηλόξιδο
2/3 φλ.τσ. νερό
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. τσίλι
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
1/4 φλ.τσ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Ανακάτεψε το μηλόξιδο με το νερό και τους σπόρους μουστάρδας. Άφησέ τους να μουλιάσουν για 2-3 μέρες. Οι σπόροι θα απορροφήσουν σχεδόν όλο το υγρό και θα αρχήσουν να μυρίζουν σαν πεντανόστιμη μουστάρδα.
Πρόσθεσε στο μπλέντερ το μείγμα της μουστάρδας με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτύπησέ τα καλά. Αν σου φαίνεται πολύ παχύρευστο το αποτέλεσμα πρόσθεσε 2 κ.σ. νερό και συνέχισε το χτύπημα.
Βάλε το μείγμα σε ένα βαζάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο.
Δεν υπάρχει πιο νόστιμη μουστάρδα απο αυτή και αποτελείται από σούπερ υγιεινά και καθόλου παχυντικά υλικά. Καλό είναι να την καταναλώσεις όσο είναι φρέσκια αν και μπορείς να την κρατήσεις στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Φτιάξε υπέροχα dressing για τις σαλάτες σου με μουστάρδα και μέλι και ενθουσίασε τους πάντες.