Μιας και σίγουρα δεν θέλεις να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, σου έχουμε μια υπέροχη συνταγή για τάρτες οι οποίες μπορεί να έχουν έτοιμη ζύμη αλλά είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και ιδανικές για το γραφείο ή και για βραδινό.
Για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς:
φύλλο για τάρτα (θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ)
1 φλ. τυρί ρικότα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού
1 αυγό χτυπημένο
σπαράγγια κομμένα σε μπαστουνάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/2 φλ. ψιλοκομμένη μέντα
Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τοποθέτησε τη ζύμη σου. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόψ’την σε τετράγωνα κομμάτια. Τποθέτησέ τα πάνω σε λαδόκολα την οποία θα βάλεις μέσα σε ταψάκι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με το σκόρδο, το λεμόνι και το αυγό.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
Πάρε 3 κ.σ. από το μείγμα τυριού και άπλωσέ το πάνω στη ζύμη σου. Χώρισε και τα σπαράγγια και βάλ’τα από πάνω. Τύλιξε λιγάκι τις άκρες της ζύμης σου για να μην ξεχειλίσει το τυρί.
Ψήσε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια σου για περίπου 20 λεπτά. Βγάλε τις τάρτες σου από το φούρνο, ρίξε από πάνω λίγο αρακά και ψήσε για άλλα 7-10 λεπτά.
Άφησέ τις τάρτες σου να κρυώσουν τελείως και έπειτα γάρνιρε καθεμιά από αυτές με 2 κ.γ. μέντα. Σέρβιρε.