Το καλοκαίρι οι άμυνές σου απέναντι σε γλυκούς πειρασμούς – όπως το παγωτό – πέφτουν ενώ παράλληλα εσύ αγωνίζεσαι να παραμείνεις πιστή στη διατροφή σου. Σκέψου πως ένα παγωτό 100γρ. με πλήρη λιπαρά και ζάχαρη σου προσθέτει 233 θερμίδες.
Για τον λόγο αυτό, έψαξα και βρήκα την σπιτική εκδοχή του αγαπημένου παγωτού βανίλια χωρίς όμως τις περιττές θερμίδες της ζάχαρης!
Τι θα χρειαστείς για 11 μερίδες
- 725ml Γάλα 3,5 λιπαρά
- 65γρ. Γάλα σε σκόνη 0% λιπαρά
- 15γρ. Sweete Stevia
- 210 gr κρέμα γάλακτος Πλήρης
- 1 αυγό
- 1 τεμάχιο φρέσκια βανίλια
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα εκτός από το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το μείγμα που έχουμε βράσει.
- Βάζουμε ξανά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά ώστε να παστεριωθεί το αυγό. Προσοχή: Σε αυτό το στάδιο δε θέλουμε να πάρει βράση το μείγμα. Αν έχεις θερμόμετρο μαγειρικής η θερμοκρασία δε θα πρέπει να ξεπεράσει τους 82 – 85 βαθμούς Κελσίου.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε αμέσως το μείγμα ώστε να αφαιρεθεί η φρέσκια βανίλια. Καλό θα είναι να το έχεις έτοιμο το σουρωτήρι!
- Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά του, – δηλ. να ακουμπάει στο μείγμα -και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει καλά το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
Αν δεν έχεις παγωτομηχανή, χτύπα το μείγμα με το μίξερ χειρός και βάλτο στην κατάψυξη. Αν χρειαστεί επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να σε ικανοποιεί η υφή του.
With Love: Βρες και άλλες γλυκές συνταγές στο ηλεκτρονικό Cookbook της Sweete Stevia (http://cookbook.sweetestevia.gr/) από τον pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη με όλα τα βήματα για να τις φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι!