Τα μπιφτέκια σου τα θέλεις ζουμερά, μαλακά και νόστιμα. Όπως και όλα τα φαγητά βεβαίως! Και αυτός είναι ο στόχος μου σε αυτό το blog. Να σου δείχνω πώς να φτιάχνεις τα πιο νόστιμα, light πιάτα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με τον ελάχιστο δυνατό κόπο.
Και μπορεί μέχρι τώρα να είχες συνηθίσει να φτιάχνεις τα μπιφτέκια σου με ψωμί αλλά σήμερα θα σου δώσω μια συνταγή που θα τα κάνει πιο light, πιο ελαφριά και πιο ιδανικά για διατροφή.
Δες ακόμα –> Το τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλο | Έτοιμο σε 25′
Ο κιμάς!
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ μοσχαρίσιο κιμά για τα μπιφτέκια μου. Προτιμώ τον κιμά κοτόπουλο ή γαλοπούλας. Πρόκειται για άπαχους κιμάδες που κάνουν τα μπιφτέκια πιο light.
Το ψωμί!
Τι μπορείς να βάλεις στα μπιφτέκια σου αντί για ψωμί; Βρώμη. Αντικατέστησε το ψωμί με βρώμη.
Eκτός από βρώμη μπορείς να βάλεις και κινόα για σούπερ μαλακά και fluffy μπιφτέκια. (Δες συνταγή παρακάτω)
Μπιφτέκια με βρώμη
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο ή γαλοπούλα
- 1/2 φλ. βρώμη
- 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο κύμινο και λίγη καπνιστή πάπρικα

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.