Τελευταία έχω μια τρέλα για τα μουστοκούλουρα τα οποία ανακάλυψα σε μεγάλη ηλικία μπορώ να πω.
Μέχρι πριν από κανένα χρόνο δεν είχα δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου γιατί απλά δεν μου γέμιζαν το μάτι. Μόλις όμως αποφάσισα να δοκιμάσω…. απλά ερωτεύτηκα!
Και επειδή μου αρέσουν πολύ βρήκα μια συνταγή χωρίς ζάχαρη και σου την μεταφέρω.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 2μιση ποτήρια πετιμέζι (θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά είδη)
- 2μιση ποτήρια ηλιέλαιο
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ (αν θέλεις)
- 1 κ.σ. σόδα
- 1 κ.σ. κανέλα και γαρύφαλλο
- 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξεκίνα ρίχνοντας σε μια λεκάνη το πετιμέζι, το λάδι και το κονιάκ. Ανακάτεψε.
Σε μια άλλη λεκάνη βάλε το αλεύρι, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη σόδα. Ανακάτεψε.
Ανακάτεψε τα δύο περιεχόμενα των λεκανών. Φτιάξε μέτρια κουλούρια γιατί θα φουσκώσουν στον φούρνο. Ψήσε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα μουστοκούλουρά σου είναι έτοιμα. Θα πάθεις πλάκα!
Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρεις σε τάπερ γιατί μπορεί να σπάσουν.