Φτιάξε την πιο νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ίχνος ζάχαρης!

By

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μήλων. Πράγμα που σημαίνει πως μια μηλόπιτα είναι καλό να υπάρχει μονίμως στο ψυγείο μας.

Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι μπορείς να έχεις μόνιμα στο ψυγείο σου την πιο υγιεινή μηλόπιτα η οποία δεν έχει ίχνος ζάχαρης.

Υλικά:

Για το γέμισμα:

  • 6 μήλα fuji
  • 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μαγιά

Για το φύλλο:

  • 1 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1 φλ. βρώμη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1μιση φλ. χουρμάδες

Εκτέλεση:

Ξεφλούδισε τα μήλα και κόψ’τα σε κομματάκια.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα μήλα, τον χυμό πορτοκάλι, τις σταφίδες, 1 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι. Βράσε το μείγμα και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Άφησέ εκεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ανακάτεψε μέσα και τη μαγιά και άφησε στο πλάι.

Χτύπα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη βρώμη. Προσθέσε την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε μέσα και τους χουρμάδες και ανακάτεψε καλά. Χτύπα τα όλα στο μπλέντερ.

Άπλωσε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Βάλ’το στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Ρίξε μέσα το μείγμα με τα μήλα και σέρβιρε.

Θα σου πρότεινα να βάλεις και πάλι το ταψάκι στο ψυγείο για να δέσει όλο το γλυκό και μετά να σερβίρεις.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα