Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μήλων. Πράγμα που σημαίνει πως μια μηλόπιτα είναι καλό να υπάρχει μονίμως στο ψυγείο μας.
Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι μπορείς να έχεις μόνιμα στο ψυγείο σου την πιο υγιεινή μηλόπιτα η οποία δεν έχει ίχνος ζάχαρης.
Υλικά:
Για το γέμισμα:
- 6 μήλα fuji
- 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
- 1/4 φλ. σταφίδες
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μαγιά
Για το φύλλο:
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 1/2 φλ. καρύδια
- 1 φλ. βρώμη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1μιση φλ. χουρμάδες
Εκτέλεση:
Ξεφλούδισε τα μήλα και κόψ’τα σε κομματάκια.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα μήλα, τον χυμό πορτοκάλι, τις σταφίδες, 1 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι. Βράσε το μείγμα και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Άφησέ εκεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ανακάτεψε μέσα και τη μαγιά και άφησε στο πλάι.
Χτύπα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη βρώμη. Προσθέσε την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε μέσα και τους χουρμάδες και ανακάτεψε καλά. Χτύπα τα όλα στο μπλέντερ.
Άπλωσε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Βάλ’το στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Ρίξε μέσα το μείγμα με τα μήλα και σέρβιρε.
Θα σου πρότεινα να βάλεις και πάλι το ταψάκι στο ψυγείο για να δέσει όλο το γλυκό και μετά να σερβίρεις.