Φτιάξε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα με πλιγούρι και φέτα!

By

Και ποιος δεν αγαπάει τη σπανακόπιτα. Είναι φορές που δεν μπορώ με τίποτα να της αντισταθώ και άλλες που καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να το καταφέρω. Έτσι ψάχνω και βρίσκω πιο light εκδοχές της για να αισθάνομαι καλύτερα που καταβροχθίζω το 1/4 του ταψιού στην καθησιά μου. Δες πώς να φτιάξεις και εσύ σπανακόπιτα με πλιγούρι και φέτα και μάλιστα χωρίς αυγά.

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

• 4 φλ. αλεύρι ολικής
• 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 φλ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείς:

• 1 κιλό σπανάκι
• 3 πράσσα
• 1 ξερό κρεμμύδι
• Λίγο μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 φλ. πλιγούρι
• ½ κιλό φέτα
• Λίγο ελαιόλαδο

Ξεκίνα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το σπανάκι με λίγο νερό. Θέλεις να μαλακώσει και να βγουν τα ζουμιά του. Έπειτα το βάζεις σε ένα σουρωτήρι.

Τρίψε το κρεμμύδι και τα πράσα στο μούλτι ελαφρώς, ξαναβάλε το σπανάκι, το κρεμμύδι, το πράσο στην κατσαρόλα, ρίξε και λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά και σόταρε.

Βάλε το μείγμα και πάλι στο σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά και τέλος πρόσθεσε την τριμμένη φέτα και το πλιγούρι.

Αφού έχεις φτιάξει τη ζύμη και την έχεις αφήσει να ξεκουραστεί, χώρισέ την σε δύο κομμάτια και άνοιξε τα φύλλα με έναν πλάστη.

kl_spanaki01

Βάλε λίγο λάδι σε ένα ταψί και άπλωσε το ένα φύλλο, βάλε τη γέμιση και άπλωσε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Τέλος, χάραξε ελαφρώς την πίτα και ψήσε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Δες επίσης πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια σπανακόπιτα με αλεύρι ζέας.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News