Να γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως χοιρινό ΤΩΡΑ!

By

Πολλές θρησκείες άλλων λαών δεν επιτρέπουν στους πιστούς τους να τρώνε χοιρικό μιας και θεωρούν τα γουρούνια βρώμικα ζώα. Μήπως, όμως, όλο αυτό έχει μια βάση και πρέπει να σκεφτούμε και εμείς αν είναι καλό ή όχι για την υγεία μας να τρώμε χοιρινό;

Στη φύση τα γουρούνια θεωρούνται “οδοκαθαριστές” καθώς τρώνε τα πάντα, ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους. Τρώνε κόπρανα, χαλασμένα τρόφιμα, νεκρά ζώα, ακόμα και τον εγκέφαλο ενός όμοιού τους.  Το πεπτικό τους σύστημα είναι εντυπωσιακό αλλά δεν μπορεί να φιλτράρει όλες τις τοξικές αηδίες που μπορεί να τρώνε. Η πέψη της τροφής που τρώει ένα γουρούνι γίνεται σε μόλις 4 ώρες και έτσι οτιδήποτε τοξικό πηγαινει και αποθηκεύεται στο λίπος του το οποίο τρώμε εσύ και εγώ κάθε φορά που απολαμβάνουμε το χοιρινό μας σε κάποια ταβέρνα ή και στο σπίτι μας.

kl_xoirino

Σε έρευνες που έχουν γίνει και σε μελέτες έχει αποδειχτεί πως τα γουρούνια είναι γεμάτα επικίνδυνα για τη δική μας υγεία βακτήρια. Μπορεί να μην είναι όλα αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα που θα πέσεις στο άρρωστο και επικίνδυνο χοιρινό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν θέλεις να φας χοιρινο θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

  • Όταν το μαγειρεύεις χρησιμοποίησε θερμόμετρο για κρέας για να σιγουρευτείς ότι φτάνει στη σωστή εσωτερική θερμοκρασία που πρέπει να έχει η οποία θα σκοτώσει τα πιθανά επικίνδυνα βακτήρια. Aυτή η θερμοκρασία είναι μεταξύ 62 και 70 βαθμών Κελσίου.
  • Φύλαγε το ωμό χοιρινό και τους χυμούς του μακριά από άλλα τρόφιμα ειδικά από εκείνα που τρώγονται ωμά, όπως είναι οι σαλάτες.
  • Πλένε τα χέρια σου κάθε φορά που πιάνεις ωμό χοιρινό (το ίδιο φυσικά ισχύει και για οποιοδήποτε κρέας).
  • Επέλεγε χοιρινό που ξέρεις ότι έχει μεγαλώσει και ανατραφεί χωρίς φάρμακα. Αυτό σημαίνει πως για εμάς που μένουμε σε μεγαλούπολη η μόνη μας επιλογή είναι το βιολογικό που θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι πιο υγιεινό από όλα τα άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News