Γιατί τα λιπαρά δεν σε παχαίνουν; Μια διατροφολόγος εξηγεί…

By

Σου έχω καλά νέα: Τα καλά λιπαρά δεν θα σε παχύνουν! Το να παρατρώς υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και λιπαρά θα σε παχύνει και όχι τα λιπαρά από μόνα τους ειδικά όταν τρώγονται με μέτρο.

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς τη λέξη “λιπαρά” τρομάζεις. Και τρομάζεις εσύ που έχεις συνηθίσει να μετράς θερμίδες γιατί η αλήθεια είναι πως είναι θερμιδογόνα. Δεν παχαίνουν όμως. Ένα γραμμάριο λιπαρών έχει 9 θερμίδες ενώ ένα γραμμάριο πρωτεϊνης έχει 4 θερμίδες και ένα γραμμάριο υδατάνθρακα έχει πάλι 4 θερμίδες.

Επιπλέον μπορεί να νομίζεις πως όταν τρως λιπαρά μαζεύεται λίπος στο σώμα σου. Το οποίο επίσης δεν ισχύει. Όταν τρως επεξεργασμένες τροφές ή ανθυγιεινές τροφές τότε αποθηκεύεις λίπος στο σώμα σου.

Οι διατροφολόγοι λένε πως πολλοί από τους πελάτες τους χάνουν βάρος τρώγοντας ελεγμένα καλά λιπαρά. Και αυτό συμβαίνει γιατί με αυτά αντικαθιστούν υδατάνθρακες και γλυκά. Η διάσημη κέτο δίαιτα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να χάσει βάρος με τα καλά λιπαρά που προτείνει να τρως.

Πόσα λιπαρά μπορείς να τρως όμως; Πρέπει να αποτελούν το 30% της ημερήσιας διατροφής σου. Και όταν λέμε λιπαρά τι εννοούμε; Εννοούμε αβοκάντο, ελαιόλαδο, σόγια και λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός και οι σαρδέλες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News