Γιατί τρώγοντας περισσότερα λιπαρά μπορείς να χάσεις βάρος;

By

Τώρα που ανοίγει σιγά-σιγά ο καιρός, η ανάγκη σου να αποκτήσεις το τέλειο σώμα για το καλοκαίρι γίνεται όλο και πιο μεγάλη και το λέω με τόσο μεγάλη σιγουριά γιατί μου το λένε όλες οι φίλες και οι γνωστές μου.

Τα γυμναστήρια γεμίζουν και πάλι και ό,τι καινούργιο μαθαίνεις που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου όσο γίνεται πιο γρήγορα, είναι ευπρόσδεκτο. Κάνω λάθος;

Αν είσαι από αυτούς που φοβούνται τα λιπαρά, δεν είσαι μόνη. Εξάλου τρώγοντας λιπαρά παίρνεις και βάρος, σωστά; Παρόλο που κάτι τέτοιο φαίνεται λογικό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

kl_lipara02

Το φαγητό δεν είναι μόνο θερμίδες ή μια πηγή ενέργειας. Είναι πληροφορίες που επηρεάζουν κάθε λειτουργία του σώματός σου. Το φαγητό μπορεί στην κυριολεξία να ξυπνήσει τα υγιή γονίδια ή τα γονίδια της αρρώστιας μέσα σου. Επηρεάζει τις ορμόνες σου, την χημεία του εγκεφάλου σου, το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Με λίγα λόγια μπορείς να αλλάξεις την υγεία σου ξεκινώντας από το επόμενο γεύμα σου.

Έρευνες έχουν δείξει πως τα καλά λιπαρά μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Σε πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους, εκείνοι που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε καλά λπαρά είχαν πολύ καλύτερο μεταβολισμό. Σε μια άλλη έρευνα συγκρίθηκε μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά και χαμηλή σε υδατάνθρακες με μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά. Τα αποτελέσματα ήταν και πάλι τα ίδια. Εκείνοι που έτρωγαν τα περισσότερα λιπαρά είχαν πολύ καλύτερο μεταβολισμό και πολύ μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Βάλε, λοιπόν, στη διατροφή σου τροφές όπως είναι το αβοκάντο, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και τα αυγά και δες το νούμερο στη ζυγαριά σου να πέφτει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News