Πρόκειται για μια Ισπανική συνταγή που χρειάζεται για να ετοιμαστεί 7 υλικά.
Μπορείς να την φας ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό με κάτι άλλο.
Είναι vegan, vegetarian και δεν περιέχει καθόλου γλουτένη.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις για 4 άτομα είναι:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- 400 γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 κονσέρβες ντομάτα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 χούφτες σπανάκι ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Αν έχεις χύτρα τότε τα πράγματα θα είναι λιγότερο χρονοβόρα για σένα. Οι γίγαντες (που θα έχουν μουσκευτεί από το προηγούμενο βράδυ) θα χρειαστούν γύρω στα 10 λεπτά για να βράσουν. Διαφορετικά θα χρειαστεί να τους βράσεις για περίπου 1 ώρα σε κλασική κατσαρόλα.
Αφού γίνει αυτό ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι και ανακάτεψε για 3-5 λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο, την πάπρικα και το φύλλο δάφνης.
Ρίξε μέσα τα φασόλια και την ντομάτα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε. Χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθεσε και το ψιλοκομμένο σπανάκι.
Σέρβιρε το φαγητό σου κρύο ή ζεστό.