Γλυκό του κουταλιού κάστανο χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!

By

Είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αν αγαπάς τα γλυκά και ακόμα περισσότερο αν αγαπάς τα γλυκά του κουταλιού.

Και μιας και είσαι τέλεια οικοδέσποινα και δεν θες να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να μην έχεις ένα σπιτικό γλυκό να τους κεράσεις (λέμε τώρα…) δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και μπορείς να τα βρεις παντού:

  • 200 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
  • 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • μια πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα μανταρινού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Ξεκίνα βράζοντας τα κάστανά σου στον ατμό και έπειτα καθάρισέ τα.

Μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε το μέλι ή την αγαύη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και άναψε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν πάρει βράση ρίξε μέσα και τα κάστανα. Άφησέ τα να βράσουν για 7-8 λεπτά.

Βγάλ’τα από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσουν ελαφρώς βάλε τα κάστανα μαζί με το σιρόπι μέσα σε ένα πυρίμαχο βαζάκι και βάλε το βάζο στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βγάλε το βάζο από τον φούρνο και γύρισέ το ανάποδα. Άφησε το γλυκό σου να κρυώσει έτσι. Με αυτόν τον τρόπο το βάζο κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το sofeto.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
LIVE WELL Travel

Ταξίδι φαγητού στη Ρώμη: Όλα τα παραδοσιακά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε και πού θα τα φάτε!

Πάμε μαζί ένα όμορφο, λαχταριστό ταξίδι φαγητού στη Ρώμη! Για δύο πράγματα πάει κανείς στη Ρώμη… για τα αξιοθέατα...
Διαβάστε Περισσότερα