Γλυκό του κουταλιού κάστανο χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!

By

Είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αν αγαπάς τα γλυκά και ακόμα περισσότερο αν αγαπάς τα γλυκά του κουταλιού.

Και μιας και είσαι τέλεια οικοδέσποινα και δεν θες να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να μην έχεις ένα σπιτικό γλυκό να τους κεράσεις (λέμε τώρα…) δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και μπορείς να τα βρεις παντού:

  • 200 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
  • 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • μια πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα μανταρινού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Ξεκίνα βράζοντας τα κάστανά σου στον ατμό και έπειτα καθάρισέ τα.

Μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε το μέλι ή την αγαύη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και άναψε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν πάρει βράση ρίξε μέσα και τα κάστανα. Άφησέ τα να βράσουν για 7-8 λεπτά.

Βγάλ’τα από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσουν ελαφρώς βάλε τα κάστανα μαζί με το σιρόπι μέσα σε ένα πυρίμαχο βαζάκι και βάλε το βάζο στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βγάλε το βάζο από τον φούρνο και γύρισέ το ανάποδα. Άφησε το γλυκό σου να κρυώσει έτσι. Με αυτόν τον τρόπο το βάζο κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το sofeto.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα